Rendhagyó baleset-megelőzési nap Tapolcán

2021. 09. 09., cs - 14:33
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tapolcai Rendőrkapitányság a helyi Szász Márton Általános Iskola eltérő nevelési igényű tanulóinak tartott rendhagyó baleset-megelőzési napot az esélyegyenlőség jegyében.

Az egész napos programra 2021. szeptember 08-án került sor Sümegen, egyszerre több helyszínen is. A gyermekeket és tanáraikat a Tapolcai Rendőrkapitányság épülete előtt várták a rendőrök, ahonnan külön autóbusszal utaztak a sümegi helyszínekre. A rendezvényre az egyenruhások speciális KRESZ oktatót hívtak meg, a budapesti KRESZ-SULI csapatából. A tréner különleges közlekedési pályákon, a rollerek és gokart mellett egyéb, saját testsúlyos, úgynevezett fejlesztő járművekkel segített a gyermekeknek elsajátítani az alapvető közlekedési ismereteket. Emellett a Sümegi Rendőrőrs oktató termében a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési előadója várta színvonalas előadással és játékos foglalkozással a vendégeket. A délután folyamán a diákok és kísérőik a Sümegi vár területén részt vehettek egy korhű lovagi lakomán, majd megtekintették a történelmi lovasjátékokat.

A Tapolcai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya ezt a napot az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottság által 2020. évben kiírt, baleset-megelőzési témájú „tökfaragó” pályázaton elért országos II. helyezésért járó díjából ajánlotta fel a gyerekek részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.