BikeSafe regisztráció Várpalotán

2020. 11. 06., p - 14:14
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy országos adatnyilvántartó rendszerbe rögzítették a kerékpárokat.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. november 6-án délelőtt a rendőrség épülete előtt regisztrálták az érdeklődők kerékpárjait a BikeSafe országos adatbázisba. Ennek során rögzítették a kerékpár tulajdonosának adatait, a bicikli legfontosabb jellemzőit és vázszámát, továbbá a járműről több fényképet is készítettek. Ezt követően a kerékpár bekerült az országos regisztrációs rendszerbe, amely egy esetleges lopás esetén segíti a kétkerekű mielőbbi megtalálását.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban a rendőröktől, valamint a Látni és látszani elnevezésű kampány keretében láthatóságot elősegítő fényvisszaverő mellényt, lámpaszettet kaptak.

A kerékpárosok figyelmét külön felhívták a rendőrök, hogy a közlekedés során láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező. Testi épségük megóvása érdekében javasolták nekik, hogy lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt is, elindulás előtt pedig győződjenek meg a világító berendezések működőképességéről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: A bontás rontása

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfivel szemben, aki engedély nélkül szétbontott egy autót, és emiatt veszélyes anyagok kerültek a talajba.

 

Őrizetben a halmozó

Engedély nélkül elvitt autóval balesetet okozott, ivott és a járművezetéstől is eltiltották azt a 41 éves kompolti férfit, akinek személyi szabadságát a dunakeszi rendőrök korlátozták.

 

Lezárt ügyek: kétszer is kirabolta áldozatát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a fiatalkorúval szemben folytatott le, aki két egymást követő napon is kirabolt egy férfit.

 

Embercsempészek rendőrkézen

A rendőrök elfogtak két litván állampolgárt, akik 28 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.