BikeSafe regisztráció Várpalotán

2020. 11. 06., p - 14:14
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök egy országos adatnyilvántartó rendszerbe rögzítették a kerékpárokat.

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. november 6-án délelőtt a rendőrség épülete előtt regisztrálták az érdeklődők kerékpárjait a BikeSafe országos adatbázisba. Ennek során rögzítették a kerékpár tulajdonosának adatait, a bicikli legfontosabb jellemzőit és vázszámát, továbbá a járműről több fényképet is készítettek. Ezt követően a kerékpár bekerült az országos regisztrációs rendszerbe, amely egy esetleges lopás esetén segíti a kétkerekű mielőbbi megtalálását.

A biciklisek a regisztráció mellett hasznos tanácsokat is kaptak a kerékpárok helyes lezárásával kapcsolatban a rendőröktől, valamint a Látni és látszani elnevezésű kampány keretében láthatóságot elősegítő fényvisszaverő mellényt, lámpaszettet kaptak.

A kerékpárosok figyelmét külön felhívták a rendőrök, hogy a közlekedés során láthatósági mellény viselése lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező. Testi épségük megóvása érdekében javasolták nekik, hogy lehetőség szerint viseljenek sisakot és térdvédőt is, elindulás előtt pedig győződjenek meg a világító berendezések működőképességéről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Holttestet találtak Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy holttestet találtak Szegeden. A nyomozók vizsgálják az eset körülményeit.