Egy nap a rendőrséggel

2020. 08. 18., k - 13:10
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési programot szervezett 2020. augusztus 17-én - hajózással egybekötve - a Gyömörei, illetve a Győrszemerei Tanodák tanulói részére.

A nyári időszakban sokan választják a természetes vizeket a kikapcsolódás, pihenés helyszínéül. A vizek, vízpartok rejtette veszélyekre Miletics Mór rendőr törzszászlós hívta fel a rendezvényen résztvevő gyermekek figyelmet.

A nyári szünetben sokkal több időt töltenek a fiatalok az interneten, mint tanév közben, ezért az online térben való biztonságos szörfözés lehetőségeiről Borbély Viviennel, a bűnmegelőzési alosztály munkatársával társaloghattak a tanulók.

Az iskola befejeztével több idejük van a gyermekeknek a lazításra, szórakozásra, ezért az előadók arra is felhívták figyelmüket, hogyan vigyázzanak magukra otthonukban, mire figyeljenek strandolás közben. Rosta Roland rendőr őrnagy a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára beszélgetett velük, hogyan közlekedjenek gyalogosan, kerékpárosan biztonsággal az utakon.

Ízelítőt kaptak a gyerekek a rendőri hivatásról egy pályaorientációs beszélgetés keretében, melyet Ipsits Melitta rendőr főtörzsőrmester tartott.

.

Az előadások interaktív formában zajlottak, kisfilmek vetítésével színesítették a szakemberek a közvetlen hangvételű beszélgetéseket.

.

 A gyermekek és kísérőik számára a nap fénypontja a hajózás élménye volt, két rendőrségi hajó biztosította, hogy mindenki részt vehessen a vízi kalandon.

Néhány jótanács mely elhangzott a nap folyamán:

  • Csak kijelölt helyen fürdőzzünk!
  • Felhevült testtel ne ugorjunk a vízbe!
  • Strandoláskor használjunk értékmegőrzőt!
  • Feleslegesen nagy értékeket ne vigyünk magunkkal a strandra!
  • Az internet világában fenntartással kezeljük az ismeretlen személyeket!
  • Ne osszunk meg magunkról, illetve másokról olyan képeket mellyel visszaélhetnek!
  • Kellő körültekintéssel vásároljunk az interneten!
  • Gyalogos illetve kerékpáros közlekedés során figyeljünk a KRESZ szabályainak betartására!
  • Kerékpározás alkalmával használjunk védőfelszereléseket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Célkörben

A Pest vármegyei célkörözési nyomozók kopogtattak be egy zuglói panzió szobájába, ahol elfogtak egy többszörösen körözött férfit.

 

Meggyanúsítva

A nagykőrösi rendőrök azonosították és elfogták azt a 31 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint egy italdiszkontba járt rendszeresen, -nem vásárlási célzattal.

 

"Munkaruhája" buktatta le

Több bűncselekményt is ugyanabban az öltözetben hajthatott végre az a férfi, akit most őrizetbe vettek a XIII. kerületi rendőrök.

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.