Nyári prevenciós program indult Pápán

2021. 07. 08., cs - 08:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök hétköznaponként négy pápai helyszínen bűn- és baleset-megelőzési standdal várják az érdeklődőket.

A Pápai Rendőrkapitányság Biztonságban a nyárban szlogennel 2021. július 7. és 2021. augusztus 31. közötti időszakban prevenciós programot tart Pápán, amelynek keretében hétfőnként a vasútállomásnál található rendőrségi irodánál, keddenként a piaccsarnok bejáratánál, szerdánként a volt Kilián lakótelepi körzeti megbízotti irodánál, csütörtök és péntekenként pedig a pápai Várkertfürdőben tartja kitelepüléseit. A standok minden hétköznap 7 óra 30 perctől 14 óra 30 percig elérhetőek a megjelölt helyszíneken. A rendőrség munkatársai bűn- és baleset-megelőzési témájú kiadványokat adnak át az érdeklődőknek, emellett a fiatalabb korosztály számára baleset-megelőzési játékokkal készülnek. A kampány keretén belül ingyenes kerékpár-regisztrációra is lehetőség nyílik, amelynek alkalmával a rendőrök rögzítik a kerékpár tulajdonosának adatait, valamint a kerékpár főbb jellemzőit és egyedi ismertető jegyeit. A szervezők a kétkerekűről fotókat készítenek, majd az adatokat feltöltik az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe. A regisztráció ugyan nem védi meg a kerékpárt a lopástól, de eltulajdonítás esetén segíti a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.