Nyári prevenciós program indult Pápán

2021. 07. 08., cs - 08:39
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök hétköznaponként négy pápai helyszínen bűn- és baleset-megelőzési standdal várják az érdeklődőket.

A Pápai Rendőrkapitányság Biztonságban a nyárban szlogennel 2021. július 7. és 2021. augusztus 31. közötti időszakban prevenciós programot tart Pápán, amelynek keretében hétfőnként a vasútállomásnál található rendőrségi irodánál, keddenként a piaccsarnok bejáratánál, szerdánként a volt Kilián lakótelepi körzeti megbízotti irodánál, csütörtök és péntekenként pedig a pápai Várkertfürdőben tartja kitelepüléseit. A standok minden hétköznap 7 óra 30 perctől 14 óra 30 percig elérhetőek a megjelölt helyszíneken. A rendőrség munkatársai bűn- és baleset-megelőzési témájú kiadványokat adnak át az érdeklődőknek, emellett a fiatalabb korosztály számára baleset-megelőzési játékokkal készülnek. A kampány keretén belül ingyenes kerékpár-regisztrációra is lehetőség nyílik, amelynek alkalmával a rendőrök rögzítik a kerékpár tulajdonosának adatait, valamint a kerékpár főbb jellemzőit és egyedi ismertető jegyeit. A szervezők a kétkerekűről fotókat készítenek, majd az adatokat feltöltik az országos BikeSafe kerékpár-regisztrációs rendszerbe. A regisztráció ugyan nem védi meg a kerékpárt a lopástól, de eltulajdonítás esetén segíti a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.