Police Coffee Kunszentmiklóson

2020. 06. 27., szo - 08:50
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának prevenciós szakemberei egy finom kávé mellett adtak bűnmegelőzési tanácsokat a település polgárainak.

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Police Coffee elnevezésű bűnmegelőzési program következő, Bács-Kiskun megyei állomása Kunszentmiklós volt. A biztonságukért tenni akaró, érdeklődő városlakókkal 2020. június 26-án délelőtt találkoztak a főkapitányság vagyonvédelmi szakelőadói és a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság prevenciós tisztje.

A rendőrök a helyi piactéren kialakított standnál, később a forgalmas Kunság Áruház előtt várták az érdeklődőket, és frissen főzött kávé mellett adtak bűnmegelőzési tanácsokat az áldozattá válás megelőzése, a bűncselekmények elkerülése érdekében. Javaslataikat szinte minden témában különféle színes kiadványokkal egészítettek ki.

A rendőrség munkatársai kötetlen beszélgetés közben hívták fel a megjelentek figyelmét a trükkös lopások és csalások, lakásbetörések, gépkocsi feltörések, az idősek sérelmére elkövetett különféle bűncselekmények – kiemelten az ún. „unokázós” csalások – megelőzésének lehetőségeire.

Külön kitértek az nyaralni utazókra leselkedő veszélyekre: elmondták, hogy az internetre naponta feltöltött fényképek milyen veszélyeket hordoznak magukban, illetve ilyenkor is miért fontos a vagyonvédelem, és ez hogyan valósítható meg.

 

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait:

  • Lakását, gépkocsiját minden esetben zárja be, még ha csak egy percre is távozik el!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárat, biztonsági láncot, használjon elektromos ajtóéket!  
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt! Nagyobb értékű, nem mindennap használatos ékszereit helyezze biztonságba, lehetőleg széfbe!
  • Vagyontárgyairól készítsen házi leltárt, fényképeket!
  • Értéket soha ne hagyjon az autóban, még a csomagtartóban sem! A tolvaj a gépkocsiba bejutva kinyithatja a biztonságosabbnak vélt csomagtartót is.
  • Ha ismeretlen személy hivatalos jellegű ügyintézésre hivatkozva érkezik otthonába, kérje el az igazolványát, kérdéses esetben telefonon érdeklődjön a megbízónál az ügyintézés valóságalapjáról. Hívja át a szomszédot, szükség esetén kérjen segítséget!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízására hivatkozva kéri azt Öntől!
  • Alakítson ki lakókörnyezetével jó kapcsolatot, figyeljenek egymásra!
  • Amennyiben nagy tömeget vonzó rendezvényen tartózkodik, fokozottan figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül! Pénztárcáját, bankkártyáját, iratait ruházata belső zsebeiben, mások által nehezen hozzáférhető helyen, zárható táskában tartsa!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hír Fejér megyéből

Személyi sérüléssel járó balesetnél intézkedtek az egyenruhások Agárd belterületén.

 

A rendőröknek összejött

Az illegális meggazdagodás érdekében volt betörés, telephelyen időzés, logisztika, verítékes munkával megszerzett zsákmány, aminek csak egy részét sikerült magával vinnie. Ráadásul a rendőrök azonosították, mi több, el is fogták.