A gyáva

2022. 09. 19., h - 15:23
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az edelényi rendőrök a színházi kultúrát is felhasználják a kábítószer elleni küzdelemben.

Az Edelényi Rendőrkapitányság szervezésében 2022.szeptember 16-án 11 óra 30 perckor a helyi művelődési központban, illetve délután 15 órakor a Szendrői Városi Könyvtárban adták elő a művészek Scherer Péter rendezésében, és közreműködésével „A gyáva” című előadást.

A műsorral a rendőrök a helyi iskolák tanulóit célozták meg abból az okból, hogy eljuttassák hozzájuk a kábítószerekkel kapcsolatos megelőzési tanácsokat.

Soha ne feledjék:

  • A kábítószerek, az új pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek és eredetűek, ezért élettani hatásuk is kiszámíthatatlan, használatuk akár tragikus kimenetelű is lehet!
  • A drogok által kiváltott fizikai és pszichikai függőség sok esetben bűncselekmények elkövetéséhez, súlyos emberi, családi tragédiához is vezethet!
  • Soha ne hagyják őrizetlenül poharukat, ha szórakozni mennek, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek az italukba!
  • Mindig mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök vitték haza a Bükkben eltévedt nőket

Az aggódó férj telefonált az esti órákban a rendőrségre, hogy felesége és annak barátnője feltehetőleg eltévedt a Bükkben. A 66 és 77 éves nőt éjféltájt találták meg a rendőrök, erdészek segítségével.

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.