A segítőkész rendőr házhoz ment

2022. 01. 25., k - 13:57
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Dédestapolcsányban egy idős néni házának a bejárati ajtaját javította meg.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Csányi István r. főtörzszászlós 2022. január 24-én egy 87 éves egyedül élő dédestapolcsányi nénit keresett fel. A rendőr telefonon keresztül az asszonnyal rendszeresen tartja a kapcsolatot, ha szükséges meg is látogatja, segítséget nyújt neki. Az utolsó hívás alkalmával Zsuzsa néni elmesélte a körzeti megbízottnak, hogy elromlott az otthona a bejárati ajtójának a zárja, és nem tudta azt biztonságosan bezárni, illetve az éjszakai mínuszokban képtelen a házat melegen tartani. Kollégánk azonnal felkereste az idős hölgyet, és saját maga javította meg az ajtó zárszerkezetét.

""

A rendőrség Házhoz megyünk programjának célja, hogy hiteles forrásból származó információk közreadásával segítse a lakosság biztonságának megteremtését, az állampolgárok önvédelmi képességét, és ha kell akkor közvetlen segítséget is nyújtson.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.