Áldozatok világnapja

2019. 02. 23., szo - 11:09
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a társszervek bevonásával a megyében több helyszínen szerveztek programokat különböző korosztályok részére, amelynek keretében az áldozattá válás megelőzésére hívták fel a figyelmet.

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ezt a napot Európa több országa, így Magyarország is a bűncselekmények áldozatainak napjává nyilvánította.

E nap alkalmából a somogyi rendőrök a rendezvényeken a társszervekkel közösen hívták fel a figyelmet az áldozattá válás megelőzésére. A nagy számban megjelent érdeklődőknek szakemberek szolgáltak információval, különböző témába vágó szórólapokkal és tájékoztató kiadványokkal. Lehetőség volt baleset- és bűnmegelőzési tesztlapok kitöltésére, a „részeg szemüveg” kipróbálására, a rendszeresített rendőri felszerelések és fegyverek megtekintésére, valamint egyes helyszíneken bűnmegelőzési kisfilmet is levetítettek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.