"Bikesafe" regisztráció Szegeden

2022. 05. 23., h - 13:31
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai várják a kerékpárosok jelentkezését az ingyenes regisztrációra.

A Szegedi Rendőrkapitányság kerékpár-regisztrációt szervez 2022. május 24-én kedden 14 óra és 18 óra között. A szakemberek a Szegedi Rendőrkapitányság előtt (6722 Szeged, Párizsi krt. 16-22.) várják a programba jelentkezőket.

A „BikeSafe” célja a kerékpár-eltulajdonítások megelőzése, azok számának visszaszorítása és a felderített esetek kapcsán megtalált biciklik beazonosítása. 
A nyilvántartásba vétel alkalmával a kétkerekűek mindegyikére egy biztonsági matrica kerül jól látható helyre, ami vizuálisan megjeleníti a regisztráció tényét. 
A kerékpár tulajdonosa egy adatlap kitöltésével nyilatkozik saját, valamint biciklije adatairól.
A rendőrök várják azon kerékpár-tulajdonosokat, akik szeretnék kihasználni az ingyenes regisztráció előnyét. Ehhez mindenki hozza magával a következőket:
- kerékpárját,
- személyazonosító igazolványát,
- kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, garanciajegy, adásvételi szerződés).
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szent László-napi koszorúzás

A határőrök védőszentjének napja alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a határőrség egykori országos parancsnokságán.

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy betörtek egy mórahalmi büfébe, ahonnan készpénzt loptak el.

 

Rendőrkézen a rabló

A szegedi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy fiatalt, aki kirabolt egy nőt Szegeden.

 

Lezárt ügyek: Nem mind ezüst, ami fénylik

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki ezüst érméknek nevezett hamisítványokkal csapta be vásárlóját.

 

Ittas és bódult sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 27 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 25. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Kerékpárt lopott, keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a felvételeken látható férfi azonosításához.