Biztonságban QR kóddal gyermeknapon is

2022. 05. 21., szo - 07:26
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A törökszentmiklósi rendőrnő gyermeknapi rendezvényre kapott meghívást.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársa a helyi motoros egyesület felkérésére a városban 2022. május 20-án megrendezett gyermeknapi programra kapott meghívást. A rendőrkapitányság prevenciós tisztje, a gyermekek nagy örömére, rendőrautóval érkezett, amelybe ők is beülhettek.

A szakember közlekedési tanácsokkal látta el az érdeklődőket, a gyermekek baleset-megelőzési témájú kirakók segítségével eleveníthették fel a közlekedés terén megszerzett tudásukat. Felhívta a figyelmüket arra, hogy gyalogosként mindig a járdán közlekedjenek, annak is a belső oldalán, az úttesten való áthaladáshoz pedig vegyék igénybe a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket.

A vakáció közeledtével egyre többen veszik elő kerékpárjaikat, ezért arra kérte a gyerekeket, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő és a kötelező tartozékokkal felszerelt kerékpárral vegyenek részt a közúti forgalomban. Hangsúlyozta továbbá, hogy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen mindig szálljanak le a kétkerekűről, és tolják át az úttest túloldalára, hiszen így minősülnek gyalogosnak, így van elsőbbségük.

A programon közel háromszázan vettek részt, akik tájékoztatást kaptak a 112 segélyhívó szám és a „Signal for Help” segítségkérő kézmozdulat használatáról.

A bűnmegelőzési szakember a kilátogató családokat tájékoztatta „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőre történő nevezés feltételeiről is.

A játékos feladatok mellett a felnőttek számára is készült bűnmegelőzési feladatokkal a prevenciós tiszt. A „VISHING avagy a bankok nevében telefonáló csalók” címen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az ilyen tipusú csalások megelőzése kapcsán egy képregényes kvízzel kívánják felhívni a figyelmet a csalók módszerére. A rendezvényen többen is próbára tették ismereteiket és a kvízben feltett kérdések kapcsán nem dőltek be a csalási kísérletnek.

A kvíz, a QR kód leolvasásával, vagy ide kattintva könnyedén elérhető, bárki megnézheti, kitöltheti. A kérdésekre adott helyes válaszok a küldés gombra való kattintással válnak láthatóvá. Fontos, hogy mindenki megismerje az elkövetők módszerét, és ne dőljön be a csalóknak!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.