Biztonságos internethasználat

2019. 02. 12., k - 12:56
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Idén is az internet veszélyeire hívták fel a figyelmet Baranyában.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság megelőzési szakemberei a Biztonságos Internet Világnapja alkalmából 2019. február 4-e és 10-e között a megyében 20 alap- és középfokú iskola közel 200 diákja számára tartottak felvilágosítást az online biztonsággal kapcsolatban.

A rendőrök az interaktív előadások során a közösségi oldalak használatának veszélyeire, a chatelés biztonsági szabályaira, és a személyes adatok védelmének fontosságára hívták fel a tanulók figyelmét.

A tájékoztatók folytatódnak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, az iskolák vezetői a Bűnmegelőzési Osztály megkeresésével kérhetik az előadások megtartását.

Adataink védelme a legfontosabb! Az online veszélyek elkerülése érdekében kérjük, fogadja meg tanácsainkat!

  • Ne adja meg senkinek felhasználónevét és jelszavát! 
  • Közösségi oldalon ne legyen nyilvános a profilja, a személyes adatait, a megosztott tartalmakat csak az ismerősei láthassák! 
  • Csoportosítsa ismerőseit, ezáltal korlátozhatja, hogy ki mit láthat! 
  • Egyéb oldalra vagy alkalmazásba közösségi profiljával történő bejelentkezés során ellenőrizze, hogy az oldal vagy alkalmazás milyen személyes adataihoz (születésnap, e-mail cím, ismerőseinek köre stb.) fér hozzá! Szükség esetén módosíthatja az elérhető információk körét.
  • Más által is használt számítógépen – ha befejezte az internet használatát – minden esetben jelentkezzen ki a közösségi oldalról, levelezéséből! A böngésző bezárása nem elegendő.
  • Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot fontos adatairól! Erre alkalmas lehet egy külső merevlemez, amit csak a biztonsági mentés idejére csatlakoztatunk a számítógéphez, vagy olyan online tárhely, amely tárolja a fájlok korábbi verzióját is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnt Szabó János

A siklósi rendőrök a lakosság segítségét kérik a 68 éves férfi eltűnése kapcsán.

 

A lopott kártyával fizettek

A mezőkövesdi rendőrök elfogták az a két asszonyt, akik egy bogácsi kempingből eltulajdonított bankkártyával különböző üzletekben cigarettát és élelmiszereket vásároltak.

 

Közös akciót tartottak

A Szendrői Rendőrőrs illetékességi területén a fakitermelés végzése, illetve a faanyag kereskedelmének és szállításának ellenőrzése volt a feladat.

 

Kamerát lopott, azonban látták

Egy okos kamerával a kabátja zsebében akart távozni egy szegedi üzletből egy helybeli férfi, aki azonban az áruért nem fizetett. A rendőrök elfogták.