BKVMRFK + NJE = Jövőtálló programok

2024. 06. 14., p - 12:43
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Eredményes és  jövőbemutató.

Ezekkel a szavakkal lehet jellemezni a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Neumann János Egyetem 2023 év végén megkötött együttműködési megállapodása alapján kezdődött közös gondolkodást. A két szervezet képviselői június 12-én közös munkaértekezleten összegezték az eddig elért eredményeket, és az  egyedülálló sikerek  alapján a folytatásról döntöttek, valamint megfogalmazták jövőbeli további elképzeléseiket.

Az egyik fő cél volt a mesterséges intelligencia (MI) bűnmegelőzésben és a bűnüldözésben történő felhasználásának elősegítése, melyhez a Rendőrség a tapasztalatot, az egyetem a kiemelkedő szintű tudományos hátteret adta.  

A kooperáció általi eredmények:

-megelőzési szeminárium az egyetemi hallgatóknak

-közös oktatások és programok az a lakosság online biztonságának fokozása érdekében

-médiakampányok szervezése a mesterséges intelligencia segítségével

- NFC chipek használata a kommunikációban

- a mesterséges intelligencia használata a közbiztonság fokozásában, a kamera rendszerek és más adatok elemzésében, mely kiterjed a körözött személyek elfogására, a lopott kerékpárok és más járművek kiszűrésére is.

- 3D szkennelés bevezetése a baleseti és bűnügyi helyszínelői munka forradalmasítása érdekében

A felek megállapodtak, hogy közös, hosszútávú stratégiai terv kidolgozásával újabb területeket vonnak be együttműködésbe, melyek érintik a digitális bűnözés elleni hatékonyság növelését, az online térben működő bűnözők felkutatását, a balesetmentes közlekedés szervezésének elősegítését és az automatizált határforgalom ellenőrzés fejlesztését is. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem hittek neki

Kétszer is eltiltották a vezetéstől és három körözés volt érvényben az ellen a 24 éves ráckeresztúri férfi ellen, akinek tetteit öccse akarta magára vállalni.