Bűnmegelőzés a nyíregyházi karácsonyi forgatagban

2021. 12. 02., cs - 09:42
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A megyeszékhely adventi vásárában már az első gyertyagyújtáson prevenciós stand várta az érdeklődőket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai 2021. november 28-án a nyíregyházi adventi vásáron, már az első gyertyagyújtáson prevenciós standdal várták az ünnepre készülő lakosságot. Ezúttal az év végi ünnepekhez kapcsolódó tipikus bűncselekmények veszélyeire, és azok megelőzésének lehetőségeire hívták fel az érdeklődők figyelmét. Standjuk látogatóit kávéval és forró csokival kínálták, a gyerekeknek pedig szaloncukrot és színezőt ajándékoztak.

Decemberben még számos alkalommal találkozhatnak majd a rendőrség prevenciós munkatársaival a karácsonyi forgatagban, hogy minél több embert szólíthassanak meg tanácsaikkal annak érdekében, hogy az ünnepi készülődésüket áldozattá válás ne árnyékolja be.

Tanácsok       

  • Az ünnepi vásárláshoz ne vigyen magával a szükségesnél több készpénzt.
  • A bankkártyás fizetés biztonságos, de semmi esetre se tegye kártyája mellé a PIN kódot.  
  • A pénztárcát, készpénzt, bankkártyát, zárható belső zsebben, vagy maga előtt tartott, testközelben viselt táskában, esetleg felcsatolt övtáskában hordja.
  • Az ünnepek alatt is fogadja kellő óvatossággal a különböző házalókat, adománygyűjtőket.

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy hozzátartozója bűncselekmény áldozatává vált, tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es segélyhívóján.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük a verekedőket

Belekötöttek egy utasba a 3-as villamos megállójában és verték meg a villamoson.
A BRFK a lakosság segítségét kéri egy II. kerületben történt verekedés ügyében.

 

6 fő migráns, 1 fő embercsempész elfogva

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

 

Ittas sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 17 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 39. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Cáfolat

Valótlanul idézi a Blikk a BRFK-t.