Bűnmegelőzés a Szigetvári Vigadóban

2019. 03. 22., p - 10:54
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szalay Isti Youtube influencer volt az egyik vendége az „Útjelző” programsorozat szigetvári állomásának.

A Szigetvári Vigadó biztosított helyszínt az „Útjelző – Reflektorfényben az ifjúságvédelem” elnevezésű programsorozat állomásának 2019. március 21-én 11 órától. A színpadi előadás részét képezték az iskolai erőszak, a szerfogyasztás, a prostitúció, valamint az online veszélyeket feldolgozó kisfilmek. A videók mellett a HolaZalán zenekar élőben játszott hangulatában illeszkedő dalokat, valamint egy rendőr tragikus eseményekből olvasott fel részleteket.

A program második felében színpadra került egy nyílt beszélgetés, amelyben szakemberek, valamint Szalay Isti, egy népszerű Youtube videós dolgoztak fel fiatalokat érintő veszélyekkel kapcsolatos témákat. A több mint 300 diák a kérdésekre kézfeltartással is szavazhatott, így kiderült, hogy a többség már volt csúfolódás célpontja és elkövetője egyaránt. A diákok kérdéseket tehettek fel, amelyekre izgalmas válaszokat, valamint ajándék magazinokat kaptak.

A Belügyminisztérium, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „Útjelző – Reflektorfényben az ifjúságvédelem” projekt végrehajtója a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság, együttműködő partnerei pedig a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A következő állomás Komló, az előadást a szervezők a helyi színházban tartják meg 2019. március 26-án 10 órai kezdettel. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.