Bűnmegelőzés Napja Csongrád megyében

2019. 04. 12., p - 13:01
Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot egy kormányhatározat 2011. április 12-én hívta életre. Ezt a napot idén először a Bűnmegelőzés Napjaként ünnepelik országszerte.

Szegeden mintegy 400 gyermek énekkel köszöntötte a Gedói Általános Iskola udvarán az ünnepet, ahol ezt követően elültették a bűnmegelőzés fáját. A Kőrisfa alatt időkapszulát helyeztek el a gyermekek, ami hosszú időn át őrzi azokat a gondolatokat az építészeti bűnmegelőzésről, melyeket a mai kor fiataljai, a megye iskolásai adnak át a jövőnek az időkapszulában elhelyezve.
A felbontás időpontjára -mely 25 év múlva esedékes-, az utókort egy márványtábla figyelmezteti majd.

Az időkapszula elhelyezésében részt vett:
-    Plesovszkiné Ujfaluczki Judit Szegedi Tankerületi Központ igazgatója
-    Dr. Rádi Norbert r. ezredes CSMRFK bűnügyi főkapitány helyettes
-    Gyurikné Vass Angéla intézményvezető
-    M. Toronykőy Márta r. alezredes CSMRFK Bűnmegelőzési Osztály vezetője

A Bűnmegelőzés Napját megyeszerte különféle programmal köszöntik a rendőrkapitányságok.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.