Bűnmegelőzési előadás siketeknek és nagyothallóknak

2017. 06. 22., cs - 10:01
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Salgótarjánban tartottak bűnmegelőzési előadást a rendőrök.

Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakembere a bűnmegelőzés és áldozatvédelem témakörében tartott egy rendkívül hasznos, informatív és mindig aktuális jellegű tájékoztatást a napokban a Siktek és Nagyothallók Országos Szövetség Nógrád Megyei Szervezet tagjai részére.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakembere felhívta a résztvevők figyelmét az értékek, vagyontárgyak és személyes okmányok védelmére, továbbá kihangsúlyozta az idegenekkel való találkozás veszélyeit is. Ezt követően a trükkös lopások, az internetes csalások kapcsán tartott bűnmegelőzési előadást, majd a résztvevőknek elmondta, hogy mit tegyenek az áldozattá válás elkerülése érdekében, vagy mi a teendő akkor, ha a bűncselekmény már megtörtént.

Az előadáson résztvevők ezt követően az ismertetett témákban oktató jellegű videofilmet láthattak, majd Bárnai Kinga rendőr őrnagy asszonytól választ kaphattak felmerült kérdéseikre, végül pedig kiadványokat és a biztonságos közlekedéshez szükséges eszközöket is kaptak. 

A bűnmegelőzési előadás jelnyelvi tolmács segítségével valósult meg.  

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy pályán a biztonságos közlekedésért

A MOL-Tatabánya Kézilabda Klub és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodást kötött a biztonságos közlekedés elősegítésében.

 

Helikopterrel keresték az illegális migránsokat

Elfogtak egy svéd embercsempészt Balotaszállásnál a megye rendőrei. A férfi 35 határsértőt szállított, akik közül 34-en elszaladtak, végül a Készenléti Rendőrség helikoptere segített a felkutatásukban.

 

Lezárt akta: ingázó betörő

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy gyulai férfi ellen, aki Szegeden több családi házat tört fel.

 

A mérleg: hétrendbeli lopás

A rendelkezésre álló adatok alapján hét bűncselekményt követett el egy férfi az elmúlt időszakban Kunmadarason. A karcagi rendőrök kitartó munkája vetett véget a sorozatnak.