Bűnmegelőzési tábor Kisrákoson

2022. 07. 05., k - 09:09
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

25 diák vett részt a zalai rendőrök által szervezett táborban.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2022. június 26. és július 1. között Kisrákoson rendezték meg a hagyományos kortárssegítő-képző táborukat, melynek célja, hogy a fiatalok az élmények mellett bűn - és baleset megelőzési ismeretekkel is gazdagodjanak annak érdekében, hogy jobban tudjanak vigyázni magukra és társaikra, és baj esetén tudják, hogy kihez kell fordulni.

A táborban többek között drogprevenciós, büntetőjoggal, valamint az internet veszélyeivel kapcsolatos, kommunikációs és önismereti játékos foglalkozásokon sajátítják el a diákok a tudnivalókat, amelyeket tovább adnak majd kortársaiknak is.

A tábor vizsgával zárult, amelyen mindenki jól teljesített. A vizsgázók a bűnmegelőzési programok végrehajtásában segítik a rendőrök munkáját a turisztikailag frekventált üdülőhelyeken.Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tragédia

Motoros vesztette életét egy 6-os úton történt közlekedési balesetben.

 

Hosszú a lopások listája

Nincs kizárva, hogy a kerecsendi férfi hasonló bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható.

 

Soha ne vezessenek ittasan!

Az ittas járművezetők kiszűrése a fő célja a csütörtöki naptól Nógrád megyében végrehajtásra kerülő rendőri ellenőrzéseknek.

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.