Bűnmegelőzési zsákbamacska

2023. 01. 20., p - 13:08
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Játékos formában dolgozták fel a szenvedélybetegségek témakörét egy miskolci középiskolában.

A Miskolci Szakképző Centrum Baross Gábor Üzleti és Közlekedési Technikumában 2023. január 19-én  Szilágyi Ferenc r. őrnagy az iskola bűnmegelőzési tanácsadója játékos vetélkedőt tartott. A szakember hagyományteremtő jelleggel, úgynevezett bűnmegelőzési zsákbamacskaként dolgozta fel az iskola tanulóival közösen a szenvedélybetegségek témakörét.

"

Az iskolai bűnmegelőzési rendezvényen a játékos feladatok során az őrnagy felhívta a diákok figyelmét   az alkohol, a dohányzás és a kábítószer-fogyasztás  fiatalok szervezetére gyakorolt egészségkárosító hatásaira, következményeire.

Az előadó az alábbi hasznos tanácsokkal látta el a tanulókat:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha drogokat fogyaszt!
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat!
  • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!
  • A kábítószerrel kapcsolatos minden magatartást bünteti a törvény, a fogyasztásától kezdődően, a szerrel történő kereskedelemig!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.