Detektív délelőtt

2022. 07. 28., cs - 10:37
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Rendőrök gyermekei tölthettek el szervezett keretek között egy tartalmas félnapot a Miskolci Rendőrkapitányságon.

A Miskolci Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója szervezett kollégái gyermekeinek programot 2022. július 27-én „Detektív délelőtt” elnevezéssel.

A nebulók a reggeli általános megbeszélést követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács közreműködésével játékos feladatokat végeztek és tájékoztató előadást hallgattak meg.

Ezt követően a gyermekek elvégezték a szüleik részére kötelezően előírt fizikai felmérést, majd a kezükbe vehettek több fegyvert, kipróbálhatták a bilincselést, és egy igazi nagy fegyver fülsüketítő hangját is megismerhették.

A kapitányságon a részükre készített különleges ebéd elfogyasztását követően rendőrautóba ülhettek és több felszerelést is megnézhettek, magukra vehettek.

A rendőrségi szakember a foglalkozások közben észrevétlenül, játékos formában adott át különböző bűnmegelőzési információkat, figyelmeztetéseket, amelyek sorába beillett a napot záró játékos fejtörő is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.