Escapevan

2022. 09. 26., h - 14:42
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Az emberkereskedelemről szóló szabadulószobát hoz a holland rendőrség Szolnokra.

Az Escapevan elnevezésű projekt keretében a holland rendőrség és a Pécsi Tudományegyetem  társszervezésével 2022. szeptember 19-30. között Magyarországra érkezik egy szabadulószobának berendezett lakókocsi, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelem áldozataira.

A holland kollégák egyik állomásnak Szolnok városát választották, így 2022. szeptember 26-án lehetőség nyílik bemutatni az emberkereskedelem elleni megelőzési programjukat, amely egy történeten keresztül mutatja be az elkövetők módszerét. A rendezvényhez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai is csatlakoznak, bízva abban, hogy rátudják irányítani a figyelmet a jelenségre, és a figyelemfelhívással, az elkövetők módszereinek ismertetésével megelőzzük az áldozattá válást!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.

 

Rablás egy üveg borért

A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez.

 

Felismeri?

A dunakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.