Folytatódik a népszámlálás - FRISSÍTVE

2022. 10. 20., cs - 05:40
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Rendőrségi ajánlás, hogy ne váljanak trükkös csalók áldozatává.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 19-én 10 óráig meghosszabbította a népszámlálás online adatszolgáltatási időszakát. Így Október 20. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik nem töltötték ki az online kérdőívet.  Fontos tudni, hogy az összeíró időszakban az embereknek nem kell beengedniük a számlálóbiztost az ingatlanjaikba, mert az interjú az utcán, vagy a lépcsőházban, illetve egyéb közösségi helyiségben is lebonyolítható.

 

Ne feledjék! A népszámlálás során a számlálóbiztosok a személyes irataikat nem kérik, ők viszont hitelt érdemlően, az okmányaikkal tudják igazolni magukat. Van számlálóbiztosi igazolványuk, amelyen szerepel a nevük és az azonosítószámuk, azonban kérésre fényképes igazolvánnyal (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél) is igazolják számlálói jogosultságukat.

 

Annak érdekében, hogy ne váljanak trükkös lopás, vagy csalás áldozatává, legyenek körültekintőek. Kérhetnek tájékoztatást a számlálóbiztosról a Központi Statisztikai Hivatal ingyenesen hívható 06-80/080-143 számán. Itt a cím megadása után a telefonos operátor megkeresi a címhez rendelt számlálóbiztost, és megadja a nevét, igazolványszámát.

 

Amennyiben minden elővigyázatosság ellenére bűncselekmény áldozatává váltak, hívják az ingyenes 112-es segélyhívó számot.

Kérjük, hogy a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható adatokat - mint például elkövető vagy elkövetők száma, személyleírása, az általuk használt gépjármű, vagy az ingatlanból történő távozásuk iránya - a lehetőségekhez képest pontosan adják át a rendőrség számára.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyanús licitháborúk

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók nyolc férfit hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben.

 

Őrizetben

Egy kifosztással gyanúsított nő állítja, ő nem lopta a nála talált mobiltelefonokat, hanem vásárolta. A szolnoki nyomozók kezdeményezték letartóztatását.

 

Újabb fogás a határon

Francia hatóságok által körözött személyautót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök Csanádpalotánál.