Folytatódott a palócországi Police Café

2019. 05. 07., k - 12:48
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Salgótarjánban is a drogprevenció témájában kérdezték "kávéházi" vendégeiket az asztalgazdák.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2019. április 9-én az országban elsőként Balassagyarmaton hívták "rendőrkávéházba" a kamaszokat a „SZER-mentes Palócország” című bűnmegelőzési program a keretében. Az Új Palócország Egyesület és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya közös szervezésében megvalósuló program folytatásában, 2019. április 30-án Salgótarjánban nyitott ki a rendhagyó kávéház, melyen pedagógusok, szociális szakemberek és rendőrök vettek részt.

A Police Café módszertan mentén megtartott beszélgetéseknek ez alkalommal a megyeszékhelyen működő Hello Cafe adott otthont, ahol öt asztalnál, közel 30 szakember dolgozott a probléma feltárását segítő kérdések megválaszolásán. A témagazdák a balassagyarmati diákokkal megvitatott kérdéseket tették fel, de ez alkalommal a felnőtteknek, melyeket a kábítószer-használat okaitól a probléma lehetséges megoldásáig terjedtek. A program 2019. május 14-én Salgótarjánban folytatódik, amikor ismét középiskolás diákok fognak asztalhoz ülni.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.