Folytatódott az iskolaőrök képzése Zalában

2024. 04. 17., sze - 11:19
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az előítéletek elleni fellépés és a tolerancia jegyében, az Identitás Program keretében oktatták a Zala és Somogy vármegyei iskolaőröket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által szervezett, 2023-ban indult Identitás Program keretében április 17-én tréningen vettek részt az iskolaőrök a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon. A képzést az országos szakirányítást végző ORFK iskolapartnerségi osztály oktatói tartották.

Az egész napos oktatás célja az volt, hogy gyakorlati példákon keresztül szemléltesse az előítéletek kialakulásának és fennmaradásának mechanizmusait, hogy megmutassa, milyen technikákkal lehet megelőzni a rossz folyamatokat és hogyan enyhíthetők a káros hatások.

A program során az iskolaőrök megosztották egymással a tapasztalataikat, csoportmunkával dolgozták fel azokat a módszereket, amelyeket sikerrel alkalmazhatnak, és amelyek fontosak az eredményes feladatellátáshoz.

A képzések megújult tematikával 2024 nyarán tovább folytatódnak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.