„Hangolódj össze!” program Kecskeméten

2022. 09. 19., h - 08:54
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Környezetünk védelme érdekében Autómentes Nap volt a megyeszékhelyen, ahol a hagyományoknak megfelelően a főkapitányság munkatársai különböző programokkal várták az érdeklődőket.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város szervezésében 2022. szeptember 18-án az Európai Mobilitás Hét rendezvénysorozat keretében „Hangolódj össze!” jelmondattal Kecskemét főterén Autómentes Nap volt.

Immár hagyományos módon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai – más szolgálati ágakkal együttműködve – környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos játékos foglalkozásokat tartottak.

A bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tanácsokat Bozóné Soós Marianna r. alezredes és Liptai Linda c. r. őrnagy a kicsiknek színezős, rajzos formában, a nagyoknak speciális feladatokkal, a felnőtteknek nehezített fejtörők segítségével közvetítették.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak „BikeSafe” kerékpár-regisztrációs bűnmegelőzési programról, továbbá a rendőrség környezetvédelmi tevékenységéről, tervezett projektjeiről.

A Mobilitás Héten az érdeklődők megismerkedhetnek a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési formákkal, az egészséges életmóddal.

2022. szeptember 19 – 22. között a Kecskeméti Rendőrkapitányság szakelőadói tematikus, interaktív, közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó bűnmegelőzési foglalkozásokat tartanak az általános iskolák 1. – 4. évfolyamos tanulói számára.

  • Fokozottan figyeljenek a közlekedés során is a fogyatékkal élőkre, illetve segítsék őket!
  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látnak, biztosítsák a tőlünk elvárható segítséget!
  • Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen, mert ellopásuk esetén „kulcsrakész” segítséget ad pontos lakcímével, autórendszámával a betörőknek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök vitték haza a Bükkben eltévedt nőket

Az aggódó férj telefonált az esti órákban a rendőrségre, hogy felesége és annak barátnője feltehetőleg eltévedt a Bükkben. A 66 és 77 éves nőt éjféltájt találták meg a rendőrök, erdészek segítségével.

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.