„Hangolódj össze!” program Kecskeméten

2022. 09. 19., h - 08:54
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Környezetünk védelme érdekében Autómentes Nap volt a megyeszékhelyen, ahol a hagyományoknak megfelelően a főkapitányság munkatársai különböző programokkal várták az érdeklődőket.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város szervezésében 2022. szeptember 18-án az Európai Mobilitás Hét rendezvénysorozat keretében „Hangolódj össze!” jelmondattal Kecskemét főterén Autómentes Nap volt.

Immár hagyományos módon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai – más szolgálati ágakkal együttműködve – környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos játékos foglalkozásokat tartottak.

A bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tanácsokat Bozóné Soós Marianna r. alezredes és Liptai Linda c. r. őrnagy a kicsiknek színezős, rajzos formában, a nagyoknak speciális feladatokkal, a felnőtteknek nehezített fejtörők segítségével közvetítették.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak „BikeSafe” kerékpár-regisztrációs bűnmegelőzési programról, továbbá a rendőrség környezetvédelmi tevékenységéről, tervezett projektjeiről.

A Mobilitás Héten az érdeklődők megismerkedhetnek a környezetbarát és fenntartható városi közlekedési formákkal, az egészséges életmóddal.

2022. szeptember 19 – 22. között a Kecskeméti Rendőrkapitányság szakelőadói tematikus, interaktív, közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó bűnmegelőzési foglalkozásokat tartanak az általános iskolák 1. – 4. évfolyamos tanulói számára.

  • Fokozottan figyeljenek a közlekedés során is a fogyatékkal élőkre, illetve segítsék őket!
  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látnak, biztosítsák a tőlünk elvárható segítséget!
  • Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen, mert ellopásuk esetén „kulcsrakész” segítséget ad pontos lakcímével, autórendszámával a betörőknek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.