Házhoz megyünk! Fókuszban a biztonság! Kisvárdán

2023. 05. 24., sze - 10:00
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A program célja, hogy a lakosok közvetlen tájékoztatást kaphassanak a bűnmegelőzési szakemberektől.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Kisvárdai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a Házhoz megyünk! Fókuszban a biztonság! keretén belül a Kisvádai Családi Nap elnevezésű rendezvényén várták az érdeklődőket 2023. május 20-án. A program célja, hogy a lakosok közvetlen tájékoztatást kaphassanak a bűnmegelőzési szakemberektől, feltehessék kérdéseiket, valamint felvilágosítást, tanácsokat kapjanak a vagyonvédelemről és az áldozatvédelemről.

Az érdeklődők többek között az online csalások áldozattá válás elkerülésének a lehetőségéről is hasznos tanácsokat kaphattak.

Hasznos tanácsaink

  • Semmilyen programot ne telepítsen, még a bank nevében telefonáló személy kérésére sem!
  • Soha ne adja meg netbankja belépési vagy bankkártyája adatait telefonon, e-mailben vagy sms-ben!
  • Ne telepítsen alkalmazást ismeretlen személy kérésére!
  • Ne utaljon biztonsági okból más számlájára! Ezeket banki alkalmazott nem fogja kérni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.