II. Jászsági Bűnmegelőzési és Drogprevenciós Verseny

2022. 06. 01., sze - 10:18
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A dobogó legfelső fokára a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium csapata állhatott.

A Jászberényi Rendőrkapitányság a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgárőr Szövetséggel, a Jászsági Szenvedélybeteg-segítő Szolgálattal  és a Jászsági Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal  közösen 2022. május 31-én  Jászalsószentgyörgyön, a Vadas Vendégházban rendezte meg a II. Jászsági Bűnmegelőzési és Drogprevenciós Vetélkedőt a középiskolás korosztály számára. A megmérettetésen 7 jászsági, 1-1 mezőtúri, szolnoki és karcagi középiskola képviseltette magát.

A diákok a versenyen 15 perces váltásokban, 12 állomáson, forgószínpad-szerűen mérték össze tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat. A megállópontokon bűnmegelőzési és drogprevenciós ismereteket, az áldozatvédelemhez kötődő információkat sajátítottak el a tizenévesek, majd ehhez kapcsolódó feladatokat kellett végrehajtaniuk. A megfogalmazott cél az volt, hogy minden kamasz többlettudással távozzon egy-egy állomásról.

A vetélkedőn a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, az ezüstérmes a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium csoportja, míg a bronzérmes a jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium lelkes csapata lett.         


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.