Interaktív Re-AKCIÓ Békés megyében

2022. 09. 22., cs - 17:07
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kétegyházán diákoknak és pedagógusoknak tartott országos projekt keretében rendezvényt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A Re-AKCIÓ elnevezésű bűnmegelőzési programban közel 300 középiskolás vett részt.

Tíz éve indította útjára a Re-AKCIÓ elnevezésű programját a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. Az immár 40. rendezvény házigazdája 2022. szeptember 22-én az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Dr. Pálfi György Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt. Az intézmény diákjai mellett Békéscsabáról és Gyuláról is érkeztek középiskolások, így összesen közel 300 fiatal vett részt a programon.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által kidolgozott tematika prevenciós ismereteket közvetít. Az iskolákban olyan bűnmegelőzési rendezvények valósulnak meg, amelyek során komplex módszerekkel, több célcsoportot szólítanak meg. Az interaktív foglalkozásokon az életből merített szituációkat dolgoznak fel és a témával kapcsolatban megbeszélik a tapasztalataikat.

A rendezvényen a bűnmegelőzési tanács és bűnmegelőzési szakemberek beszélgettek az érdeklődő tanulókkal az internet veszélyeiről, elsősegélynyújtásról, balesetmegelőzésről, valamint az ön- és vagyonvédelemről. Szituációs gyakorlat is volt, ahol láthatták, tapasztalhatták a tanulók, hogy egy-egy döntés nyomán miként válhat valaki könnyedén bűncselekmény elkövetőjévé vagy áldozatává. A program moderátora a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere, Topa Zoltán rendőr őrnagy volt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.