Iskolások a kutató-mentőkért

2022. 10. 04., k - 07:12
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Fess, hogy segíthess! - ezzel a címmel hirdettek jótékonysági felhívást a Pest megyei bűnmegelőzők. Az állatvédelem témakörben 130 gyerek ragadott ecsetet.

Az Állatok Világnapja alkalmából szervezte meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság  Bűnmegelőzési Osztálya azt a több szervezetet, és civileket is megmozgató adománygyűjtő programot, amelynek fő attrakciója a beérkezett művekből rendezett kiállítás volt 2022. október 2-án.

A Fess, hogy segíthess – küldetésem az állatvédelem pályázatra 130 dunakeszi, szentendrei és váci, általános-, és középiskolás diák küldte be festményét, amelyek elárverezéséből a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot támogathatták.

A pomázi Művelődési Házban kiállított művek szép számmal vonzották a látogatókat, de az épület környékére szervezett bemutatók is kellően lefárasztottak kicsiket és nagyokat egyaránt. Volt ugyanis rendőrkutyás bemutató, katasztrófavédelmi bemutató és a kutató-mentők is kitettek magukért: bárki kipróbálhatta speciális eszközeiket, vagy emelőkosarukból vadászhatta le a fákon pihenő plüss dínókat.

A kiállítást dr. Hatala József ny. r. altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Elnöke nyitotta meg, aki kiemelte az állatvédelem, a felelős állattartás fontosságát. Emellett, a  Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács munkatársai festményeikkel és állatvédelmi interaktív plakátjaikkal is színesítették a látnivalókat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.