Ismét Strand Police Kecskeméten

2022. 07. 04., h - 08:57
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Strand Police program idén is folytatódik a Kecskeméti Fürdőben, valamint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban. A programban résztvevő diákok bűnmegelőzési feladatokat látnak el, valamint a parkolókat is ellenőrzik.

A Strand Police-t 2013-ban indította közösen a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság. A kezdeményezés célja a strand és a fürdő területén a közbiztonság fenntartása, a fürdőző vendégek zavartalan kikapcsolódásának biztosítása, és a bűncselekmények megelőzése. 

Idén közel 100 fiatal döntött úgy, hogy a program keretében teljesít közösségi szolgálatot július 4-től egészen augusztus 19-ig.  A 9-11. osztályos diákok 5 órás váltásokban „járőröznek” fehér színű pólóban és Strand Police-os sapkában. A diákokat az idei évben is felkészítették a szolgálatra, személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat kaptak, valamint tűz- és munkavédelmi oktatáson vettek részt.

Az önkéntes járőrpárosok munkájának az is fontos része, hogy tájékoztatják a fürdőzőket a vagyonvédelem legfontosabb szabályairól, például felhívják a figyelmüket arra, hogy ne hagyjanak őrizetlenül értékeket autójukban, vagy a medencék közelében.

dr. Patay Balázs, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője a 2022-es program indítása kapcsán elmondta, hogy a Strand Police program 9. éve töretlen népszerűséggel zajlik a Kecskeméti Fürdő és az Élményfürdő és Csúszdapark területén. Előnye, hogy minden résztvevője jól jár vele: a diákok számára lehetőség nyílik a közösségi szolgálatuk hasznos eltöltésére Kecskemét közkedvelt nyári szabadidős létesítményeiben. A strandolóknak nem kell az értékeik miatt aggódniuk és hasznos tanácsokat kaphatnak a bűnmegelőzéssel kapcsolatban, mi üzemeltetőként pedig zavartalan és örömteli fürdőzést biztosíthatunk vendégeink számára. Ezúton is köszönjük a Kecskeméti Rendőrkapitányság közreműködését a program megvalósításában!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.