Ismét Strand Police Kecskeméten

2022. 07. 04., h - 08:57
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Strand Police program idén is folytatódik a Kecskeméti Fürdőben, valamint a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban. A programban résztvevő diákok bűnmegelőzési feladatokat látnak el, valamint a parkolókat is ellenőrzik.

A Strand Police-t 2013-ban indította közösen a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság. A kezdeményezés célja a strand és a fürdő területén a közbiztonság fenntartása, a fürdőző vendégek zavartalan kikapcsolódásának biztosítása, és a bűncselekmények megelőzése. 

Idén közel 100 fiatal döntött úgy, hogy a program keretében teljesít közösségi szolgálatot július 4-től egészen augusztus 19-ig.  A 9-11. osztályos diákok 5 órás váltásokban „járőröznek” fehér színű pólóban és Strand Police-os sapkában. A diákokat az idei évben is felkészítették a szolgálatra, személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat kaptak, valamint tűz- és munkavédelmi oktatáson vettek részt.

Az önkéntes járőrpárosok munkájának az is fontos része, hogy tájékoztatják a fürdőzőket a vagyonvédelem legfontosabb szabályairól, például felhívják a figyelmüket arra, hogy ne hagyjanak őrizetlenül értékeket autójukban, vagy a medencék közelében.

dr. Patay Balázs, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője a 2022-es program indítása kapcsán elmondta, hogy a Strand Police program 9. éve töretlen népszerűséggel zajlik a Kecskeméti Fürdő és az Élményfürdő és Csúszdapark területén. Előnye, hogy minden résztvevője jól jár vele: a diákok számára lehetőség nyílik a közösségi szolgálatuk hasznos eltöltésére Kecskemét közkedvelt nyári szabadidős létesítményeiben. A strandolóknak nem kell az értékeik miatt aggódniuk és hasznos tanácsokat kaphatnak a bűnmegelőzéssel kapcsolatban, mi üzemeltetőként pedig zavartalan és örömteli fürdőzést biztosíthatunk vendégeink számára. Ezúton is köszönjük a Kecskeméti Rendőrkapitányság közreműködését a program megvalósításában!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.

 

Közösen óvjuk a Tisza-tavat és környezetét

A rendőrség és társszervei a Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Biztosság tiszabábolnai soros értekezletén a nyár hátralévő időszakára vonatkozó feladatokat egyeztetettek.