„Kiállok érted” című színdarab a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon

2022. 06. 14., k - 13:48
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A prostituálttá válás és az emberkereskedelem veszélye a témája annak a színházi előadásnak, amelyet évek óta sikerrel adnak elő gyermekotthonokban élő fiataloknak és nevelőiknek.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály koordinálásával 2022. június 14-én Győrben mutatták be a „Kiállok érted” című színdarabot.

A KV Társulat és a Láthatáron Csoport által színpadra állított előadása egy komplex társadalom-érzékenyítő program, amelynek elsődleges célcsoportja a gyermekotthonokban élő fiatalok, illetve a velük foglalkozó szakemberek. A darab és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és a szexuális kizsákmányolás veszélyeire történő figyelemfelhívás. Az előadás főhősének, egy fiatal lánynak a történetén keresztül megoldásokat kaphatunk az áldozattá válás elkerülésére, a helyes döntések meghozatalára.

A színdarab után a meghívottak interaktív beszélgetésen vitathatták meg a színjáték tanulságait, a hatékony segítségnyújtás és együttműködés módszereit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.