Közös erővel a bűnmegelőzésért

2020. 09. 17., cs - 09:21
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Megalakult a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal dísztermében tartotta alakuló ülését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács 2020. szeptember 16-án.

dr. Hatala József a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke – aki egyben a megyei tanács elnöke is - a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács társelnöki feladataival dr. Lupkovics Beátát, míg titkári feladatainak ellátásával Szabó Pétert bízta meg.

Az ülésen a bűnmegelőzésében érintett és a megyében működő 24 szervezet vezetői, illetve az általuk delegált tagok jelentek meg.

A Tanács megalakulásával a társadalmi bűnmegelőzés területén egységesen működő, a párhuzamosságokat kiküszöbölő, a bűnmegelőzési feladatokat szinergiába helyező intézkedések véghezvitelére, szolgáltató és stratégiai szemlélet kialakítására, valamint a bűnmegelőzés helyi szereplőinek összefogását erősítő kezdeményezés megvalósítására nyílik lehetőség.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.