Közösen az áldozatokért

2021. 11. 27., szo - 14:35
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület elnöke Fügedi László tartott előadást a héten Pálfán és Simontornyán az áldozatsegítésről és annak lehetőségeiről.

A magyar áldozatsegítő szervezet, a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület a nyugat-európai áldozatvédő szervezetek mintájára, 1989. december 21-én alakult és 1992 óta  aktív tagja az Európai Áldozattámogató Szervezetnek. A kelet-európai országok között elsőként alakult áldozatsegítő szervezet, a magyar Fehér Gyűrű konkrét és közvetlen támogatást ad, valamint segítséget nyújt a bűncselekmények vétlen – részben a szociális helyzetük miatt rászoruló – áldozatainak és hozzátartozóiknak. A segítség nem csak anyagi jellegű, a koordinátorok és közreműködők segítségével lelki támogatást is nyújt az érintetteknek.

Az egyesület elnöke, Fügedi László a héten Tolna megyébe is ellátogatott, és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Területi kapcsolattartó Munkacsoportjának, valamint a Fehér Gyűrű Egyesület helyi koordinátorának, János Annának a közreműködésével előbb Pálfán, majd Simontornyán tartott előadást az érdeklődőknek. A rendezvényen az áldozatsegítés lehetőségeiről és módjairól hallhattak hasznos információkat az érdeklődők.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.