„Maradj egészséges, közlekedj biztonságosan!”

2021. 09. 20., h - 13:27
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a főtéren várták az érdeklődőket az Autómentes Nap alkalmából.

 

Az immár 20 éves European Mobility Week – Európai Mobilitás Hét –keretein belül Kecskemét főterén rendezték meg 2021. szeptember 19-én az Autómentes Nap-ot, melynek eseményeit a „Maradj egészséges, közlekedj biztonságosan!” jelmondat kísérte végig.   

Több éves sikeres együttműködés alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos játékos foglalkozásokat tartottak. Bozóné Soós Marianna címzetes r. alezredes és Pestiné Zélity Brigitta címzetes r. őrnagy a bűnmegelőzési és áldozatvédelmi tanácsokat kisgyermekeknek színezős, rajzos formában, a nagyobbaknak a korosztályuknak megfelelő speciális feladatokkal, felnőttek számára pedig nehezített fejtörők segítségével közvetítették.

Az érdeklődők találkozhattak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrum elnevezésű, speciális prevenciós célokat szolgáló járművel, ahol az eredményesen működő OVI-ZSARU, DADA és ELLEN-SZER gyermek- és ifjúságvédelmi programokról tájékozódhattak.  

A biztonság megőrzése, erősítése céljából szervezett programok iránt érdeklődők a „BikeSafe” kerékpár-regisztráció segítségével gondoskodhattak arról, hogy biciklijük mindig biztonságban legyen.

 

Kérjük, fogadják meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

  • A közlekedés során is fokozottan figyeljenek a fogyatékkal élőkre, segítsék őket!
  • Eltévedt, magatehetetlen személy számára biztosítsák az elvárható segítséget!
  • Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen! Eltűnésük vagy eltulajdonításuk „kulcsrakész” segítséget adhat – pontos lakcímmel, autórendszámmal – az esetleges visszaéléshez.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.

 

Kereste a bajt – őrizetbe vették

A zuglói rendőrök gyanúja szerint egy férfi eltiltás hatálya alatt vitt el egy nyitva hagyott autót a XIV. kerületből, majd másnap volt barátnője házánál is jelenetet rendezett.

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.