Megyei bűnmegelőzési koordinációs Café

2021. 10. 19., k - 11:12
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai szerveztek interaktív szakmai beszélgetést a régió bűnmegelőzőinek.

Az eseményen a házigazda megye prevenciós munkatársain túl részt vettek a Nógrád és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányságok szakterülettel érintett rendőrei is, továbbá Oláh-Paulon László r. alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának új vezetője.

.

A laza, kötetlen hangulatú rendezvényen a résztvevők egy kávé mellett a bűnmegelőzés aktuális kérdéseit vitatták meg, keresve a tevékenységükbe bevonható további lehetőségeket. Többek között szó esett a közösségi médiában történő hangsúlyosabb jelenlétről, valamint a korcsoport specifikus megelőzési üzenetek alkalmazásáról.

A hatékony bűnmegelőzéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat  dr. Molnár Katalin, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara Rendészeti Magatartástudományi Tanszékének docense, Police Café képző és moderátor irányításával dolgozták fel a résztvevők.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.