Mindenkit hazavárnak!

2023. 05. 26., p - 11:01
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az „Eltűnt gyermekek világnapja” alkalmából szervezték meg projectüket, Budapesten.

A programnak 2023. május 25-én az Igazságügyi Minisztérium adott otthont, melyen a főkapitányság együttműködő partnerei, társhatóságok,  illetve a megyében dolgozó bűnmegelőzési, és a kiskorúak eltűnési ügyeivel foglalkozó szakemberei vettek részt.

Meghívást kapott Szarvák Mónika asszony a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Főosztályának gyermekjóléti alapellátási szakreferense, Brandl Csilla r. alezredes asszony, a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Körözésnyilvántartó és Szakirányító Főosztály Szakirányító és Koordinációs Osztály osztályvezetője, Meláth Attila baptista lelkész, Oláh Tibor az OGYSZ Gyermekvédelmi és Gyámügyi Szolgálatának osztályvezetője, valamint Janka Csilla asszony, a Nemzetközi Migrációs Szervezet projektkoordinátora.

A résztvevők az eltűnt gyermekek témakörét több szempontból közelítették meg és dolgozták fel. Szó esett arról, hogyan és miként, milyen programok bevetésével vagy szervezésével van lehetőség elkerülni, hogy egy gyermek úgy döntsön, elhagyja az otthont ahol él. Ha már összeverbuválódtak, nem mehettek el az emberkereskedelem és gyermekprostitúció, mint bűncselekmény megelőzésének lehetőségei mellett sem.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

 

Felismeri őket?

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik a két ismeretlen férfi azonosításához.