Ne akadj fenn @ hálón!

2021. 02. 26., p - 07:28
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Biztonságosabb Internet Napja alkalmából online vetélkedőt szervezett a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya a Biztonságosabb Internet Napja alkalmából tekintettel arra, hogy a bevezetett szigorítások miatt idén nem volt lehetőség személyes megjelenésre a különböző közösségi helyszíneken  – iskolákban, idősek klubjában  – , ezért egy online feladvánnyal hívta fel a lakosság, különösen a fiatalok figyelmét a biztonságos internethasználatra.

Biztonság A Fő Facebook oldalon a szakemberek 2021. február 8. és 12. között, minden nap három kérdést tettek közzé, elektronikus kérdőív formájában. Naponta más-más témakört érintettek a speciális feladatok. Délutánonként a feladványhoz tartozó, figyelemfelkeltő tanácsokat láthattak az érdeklődők a közösségi oldalon az aktuális napi témával kapcsolatban.

A kérdőívek kitöltésére mindig másnap reggelig volt lehetősége a résztvevőknek, amikor az újabb kérdéssor megjelenése előtt közzétették a helyes megoldásokat, hogy ellenőrizhessék válaszaikat. Ezen a módon is ráirányítva a figyelmet, többek között az internetes vásárlás veszélyeire, valamint a biztonságos online fizetésre, továbbá az internetfüggőség jeleire, a közösségi profilok megfelelő kezelésére, és a felhasználónév, a jelszó biztonságának megőrzésére.

Nógrád megye különböző településeiről, az általános és középiskolás, valamint a felnőtt korosztályból  közel kétszázan kapcsolódtak be a játékba. A legtöbb helyes választ adó kilenc fő részére a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársai személyesen juttatták el a díjakat. A rendőrök az ajándékcsomagban – amit mindannyian örömmel fogadtak –  a prevencióhoz kapcsolódó tárgyakat helyeztek el, a felnőttek többek között mozgásérzékelős fényvetőt, riasztós ajtóéket, valamint bűnmegelőzési témájú könyvet, a gyermekek fülhallgatót, pendrive-ot, illetve hátizsákot kaptak. A vetélkedő első három helyezését Belencsák Balázs (15 év) és Babicska Lili Anna (12 év), nőtincsi lakosok, illetve Bárány Bernadett (34 év), varsányi lakos érte el. 

Ezúton is köszönjük a részvételt mindazoknak, akik bekapcsolódtak a játékba és gratulálunk valamennyi helyesen válaszolónak!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.