Nyílt nap a rendőrségen

2022. 05. 19., cs - 15:14
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra látogattak a helyi Kincsem Napközi fiataljai.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon tölthettek el egy izgalmas napot 2022. május 18-án a helyi Kincsem Napközi intézményének ellátását igénybe vevő fiatalok. A kapitányság munkatársait a program megszervezésében a gondozottak társadalmi integrációja, és az esélyegyenlőség vezérelte. Mindezek mellett az egyenruhások számára fontos feladat egy bizalmi viszony kialakítása is azért, hogy ha szükséges az érintettek merjenek segítséget kérni a rendőröktől.

A rendezvényen a bűn- és balesetmegelőzési szakembereken kívül a Hajdúsági Vakvezető és Segítőkutya Képzésért Alapítvány munkatársai, valamint két kutyájuk is részt vett. Az egyik kutyás terapeuta Kertész Ágota volt, a másik pedig a férje Kertész Balázs r. törzsőrmester, aki a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrvezetője, és szabadidejében szintén kutyás segítőként dolgozik.

A nap folyamán a fiatalok beülhettek az egyik járőrautóba, különböző rendőrségi eszközöket tekinthettek meg, illetve nagy sikere volt többek között az ujjlenyomat-vételnek is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.