Police Café Mélykúton

2020. 02. 18., k - 10:33
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai civil bűnmegelőzési szakemberek közreműködésével beszélgettek el a drog ártalmairól a fiatalokkal.

 

A Mélykúti Szent Tamás Katolikus Általános Iskolában 2020. február 17-én a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai Police Café-t rendeztek a 7-8. osztályos tanulók részére. A rendezvényen – amely „A diákok távoltartása a drogtól” címet kapta – dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes, kapitányságvezető moderálásával az egyenruhások közel két órán keresztül beszélgettek a gyerekekkel.

A fiatalok – valamint az eseményen részt vevő, bűnmegelőzéssel foglalkozó civil szakemberek – négy asztalnál dolgozhatták fel az aktuális, mindenkit érdeklő, érintő témákat. Közös gondolkodással kerestek választ arra, hogy mi a drog, miért próbálják ki a fiatalok, mit lehet helyette csinálni, milyen következményei vannak a fogyasztásának. A párbeszéd legfontosabb részét pedig a „kihez lehet fordulni, ki segíthet?” kérdések megválaszolása képezte.

A diákok a Police Café keretei között immár hatodik alkalommal vehettek részt az érzékenyítő foglalkozáson, amely gyermekek és felnőttek körében is nagy népszerűségnek örvend, hiszen időszerű kérdéseket dolgoz fel, gondolkodásra késztetve ezzel minden korosztályt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.