Prevenciós előadások Dunavarsányban

2019. 08. 09., p - 09:43
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság a dunavarsányi Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban bűnmegelőzési napokat tartott.

Az első prevenciós előadásra 2019. augusztus 6-án került sor, amelyen Váraljai Frigyes Károlyné c. r. főtörzszászlós  a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója felhívta az időskorúak  figyelmét a korosztályukat  leginkább érintő ún. „unokázós„ csalások és trükkös lopások elkövetési módszereire. Az előadó beszélt a nemzetközi segélyhívószám jelentőségéről, illetve fórum keretében bűnmegelőzési tanácsokkal látta el a hallgatóságot.

" "

A második előadás 2019. augusztus 7-én volt a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár udvarán megtartott Police Café elnevezésű program keretében. A prevenciós rendezvényen a lakosság tájékoztatást kapott a  vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről, módszereiről. A helyszínen lévő mobil bűnmegelőzési centrumban az érdeklődők megismerkedhettek, illetve meg is tekinthettek különféle biztonságtechnikai eszközöket is, melyekkel otthonukat biztonságosabbá tehetik.  A gyermekek körében nagy sikert aratott, hogy felpróbálhatták a rendőrségi rohamfelszereléshez tartozó pajzsot és sisakot, valamint ujjnyomatuk rögzítésre is volt lehetőségük, amit haza is vihettek. A nap egy játékos vetélkedővel zárult, ahol a legjobbak ajándékban részesültek, illetve a játékban résztvevők is kisebb ajándékkal tértek haza.

" "


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.