Prevenciós előadások Dunavarsányban

2019. 08. 09., p - 09:43
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság a dunavarsányi Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban bűnmegelőzési napokat tartott.

Az első prevenciós előadásra 2019. augusztus 6-án került sor, amelyen Váraljai Frigyes Károlyné c. r. főtörzszászlós  a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója felhívta az időskorúak  figyelmét a korosztályukat  leginkább érintő ún. „unokázós„ csalások és trükkös lopások elkövetési módszereire. Az előadó beszélt a nemzetközi segélyhívószám jelentőségéről, illetve fórum keretében bűnmegelőzési tanácsokkal látta el a hallgatóságot.

" "

A második előadás 2019. augusztus 7-én volt a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár udvarán megtartott Police Café elnevezésű program keretében. A prevenciós rendezvényen a lakosság tájékoztatást kapott a  vagyon elleni bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről, módszereiről. A helyszínen lévő mobil bűnmegelőzési centrumban az érdeklődők megismerkedhettek, illetve meg is tekinthettek különféle biztonságtechnikai eszközöket is, melyekkel otthonukat biztonságosabbá tehetik.  A gyermekek körében nagy sikert aratott, hogy felpróbálhatták a rendőrségi rohamfelszereléshez tartozó pajzsot és sisakot, valamint ujjnyomatuk rögzítésre is volt lehetőségük, amit haza is vihettek. A nap egy játékos vetélkedővel zárult, ahol a legjobbak ajándékban részesültek, illetve a játékban résztvevők is kisebb ajándékkal tértek haza.

" "


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.