Robottal a biztonságért

2022. 03. 03., cs - 10:40
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bűn- és baleset-megelőzési előadások kicsit másként.

A Bács-Kiskun megyei rendőrség szakemberei „Gyermekeink biztonsága közös felelősségünk” jelmondattal 2022. március 1-én a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Fejlesztő Nevelést-Oktatást Végző Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményét látogatták meg. A rendőrségi szolgálati ágak bűn-, és baleset-megelőzést célzó tevékenységgel, példaértékű empatikus képességgel foglalkoztak az intézmény fogyatékkal élő óvodásaival és iskolás diákjaival.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály szakelőadója, Bozóné Soós Marianna Tímea r. alezredes a prevenció széles eszköztárával ismertette a fiatalkori bűncselekmények megelőzési lehetőségeit, gyakoroltatta a biztonságos mindennapok korosztályoknak megfelelő szabályait.

A főkapitányság baleset-megelőzési előadója, Farkas Attila c. r. főtörzszászlós a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzi Bizottság által biztosított, prevenciós célokat szolgáló robot segítségével mutatta be a biztonságos közlekedés szabályait a diákoknak. A közel 200 gyermek által várva-várt rendőrségi robot a tanulásban akadályozott gyermekek számára is biztosíthatóvá tette a baleset-megelőzési, bűnmegelőzési foglalkozáson az interaktív részvételt.

A komplex prevenciós nap tanulsága, hogy a segítségkérés szabályait a tanárok és szülők együttműködésével tovább kell gyakoroltatni a gyerekekkel.

  • A közlekedés során is fokozottan figyeljünk a fogyatékkal élőkre, és segítsük őket!
  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt látunk, biztosítsuk a tőlünk elvárható segítséget!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.