Trénerekkel közösen

2022. 06. 30., cs - 10:07
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei körzeti megbízottak érzékenyítő tréningen vettek részt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a hozzátartozók közötti erőszak megelőzésére, az ezzel kapcsolatos rendőri feladatainak összehangolására továbbá nagy hangsúlyt fektet a felvilágosításra, a tájékoztatásra és a rendőri állomány képzésére is.

A megyei főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítségével és közreműködésével 2022. június 28-án és június 29-én a körzeti megbízotti állomány részére e témakörében szervezett érzékenyítő képzést Szolnokon.  Az interaktív, feszültségek feloldását célzó csoportos foglalkozás a Szociális- és Fejlesztő Központ, Szolnok Regionális Krízisambulancia vezetője, Sándorné Pólik Róza és munkatársa, Czakó Adrienn vezetésével valósult meg. A tréningen lehetőség volt a mindennapok során megélt esetek előtérbe helyezésével a tapasztalatok és vélemények cseréjére, az áldozatközpontú gondolkodás elsajátítására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Összehangolt csapatmunka

A társszervek közös erőfeszítésének köszönhetően épségben megtalálták az erdőben eltévedt házaspárt.

 

A „Stop” tábla nem ajánlás

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

 

A levegőből is

Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

 

A sebességre koncentráltak

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.

 

A törökszentmiklósi háztulajdonos zavarta meg a lopást

A feltételezett elkövetőknek csupán az értékek összekészítésére volt idejük. A házból kilépő sértett láttán egyikük úgy elszaladt, hogy még a papucsát is a helyszínen hagyta. A rendőrök perceken belül intézkedtek.