Újra „Legyen a sport a szenvedélyed”

2023. 03. 21., k - 14:35
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának szervezésében Balassagyarmaton került megrendezésre a napokban az a nagyszabású sportrendezvény, amelyen a város négy oktatási intézményének diákjai mérték össze ügyességüket.

A rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2023. március 20-án a balassagyarmati Honvédelmi Sportközpontban tartották meg a „Legyen a sport a szenvedélyed!” című bűnmegelőzési sportvetélkedőt. A szervezők a versenyre a balassagyarmati középiskolák diákjaiból álló 5 fős csapatok jelentkezését várták, amelyre négy középfokú oktatási intézmény nevezett, iskolánként két csapattal.

A rendezvényt Belovai Róbert rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg, majd a nyolc csapat különböző ügyességi versenyszámokban mérhette össze tudását. A diákoknak nyolc fordulót kellett teljesíteniük a megmérettetésen, így a kerékpáros ügyességi pálya mellett a lézeres lövészetben és az íjászatban is kipróbálhatták tudásukat, de az evezőpadon és a kettlebellel végzett gyakorlatok is komoly kihívást jelentettek a diákoknak.

A sportvetélkedőn résztvevő csapatok közül az első helyezést a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola PAKS nevű csapata érte el, második lett a Balassi Bálint Gimnázium SPÁRTAIAK elnevezésű csapata, míg a harmadik helyen szintén a Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola SZÉPFIÚK nevet viselő csapata végzett.

A versenyen résztvevő diákok számára a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság toborzója adott tájékoztatást a 10 hónapos rendőrjárőr képzésről, valamint a szerződéses határvadász hivatásról is részletes felvilágosítással és tájékoztató kiadványokkal szolgált.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véget ért az ötödik is

Pünkösd vasárnap a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Őcsényi Polgármesteri Hivatal közös szervezésében számos közreműködővel rendezték meg a nagy sikerű V. Pünkösdi Égi Túra és Közlekedésbiztonsági Napot az őcsényi repülőtéren.

 

Őrizetben a duó

A jászberényi rendőrök őrizetbe vettek két helyi férfit, akik az elmúlt hónapokban több vagyon elleni bűncselekményt követtek el Jászberényben.

 

Betörő rendőrkézen

Makói lángosozóból lopott készpénzt egy helyi fiatal. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták.

 

Ivóból fogdába

Folyékony kenyere mellett bilincseltek meg szabadidős százhalombattai rendőrök egy többszörösen körözött férfit. Ruhájában ráadásul némi tudatmódosító szer is akadt.