„Védőszárnyak a bántalmazott nőkért”

2022. 11. 25., p - 06:22
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kiemelten fontos és érzékeny témában szerveztek programot a Pest megyei bűnmegelőzők.

A Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából szervezett szakmai egyeztetést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2022. november 24-én Budapesten.

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat, valamint a Váci Baptista Misszió képviselői körében a szakemberek több irányból közelítették meg és dolgozták fel ezt a fontos és érzékeny témát. Kielemezték, taglalták a bántalmazott nők krízis helyzeteit, az áldozatok segítésésének, valamint az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeit is.

A Belügyminisztérium az Igazságügyi Minisztérium, a társhatóságok és egyéb más szakmai partnerek is részt vesznek a prevencióban, egymással szorosan együttműködnek, hogy ahol és amilyen módon csak tudnak, segítséget nyújtsanak.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.