Vigyázzunk rájuk!

2022. 09. 26., h - 10:26
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az állatok világnapjához kapcsolódó programsorozat indul Vas megyében is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai az „állatok világnapjához” kapcsolódó országos programsorozat keretében a 2022. szeptember 20. és 2022. október 4. közötti időszakban kitelepüléseken, oktatási intézményekben és kollégiumokban, valamint nyugdíjas klubokban hívják fel a figyelmet – az állatvédelem és állatjólét hangsúlyozásán túl – az állatok tartásával járó felelősségre. Az érdeklődők nemcsak előadásokon és szórólapokon keresztül, hanem tesztek kitöltésével, valamint interaktív foglalkozás, illetve játékos vetélkedő során is hasznos információkhoz juthatnak a témával kapcsolatban.

A szakemberek az állatvédelemhez kapcsolódóan hangsúlyozzák, hogy az állatok számára olyan életkörülményeket kell biztosítani, amelyek a fajukra, a fajtájukra, a nemükre, a korukra jellemző, továbbá a fizikai, az élettani, a tenyésztési és az etológiai sajátosságaiknak, az egészségi állapotuknak megfelelnek és a tartási, továbbá a takarmányozási igényeiket kielégítik.

Kiemelendő, hogy a gerinces állat indokolatlan bántalmazása, vagy olyan bánásmód alkalmazása, amely alkalmas arra, hogy maradandó egészségkárosodást, vagy pusztulást okozzon, továbbá a gerinces, vagy veszélyes állat elűzése, elhagyása bűncselekmény.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy aki állatot tart, felel egyrészt az állat által másnak okozott kárért, másfelől az esetlegesen bekövetkező sérülésekért! Amennyiben az állat sérülést okoz, a gazdája tartozik büntetőjogi felelősséggel a bűncselekmény elkövetése miatt.

A bűnmegelőzési szakemberek az alábbi kitelepülési helyszíneken várják az érdeklődőket.

Helyszín: Noé Állatambulancia (Szombathely, Vízöntő utca 7. sz.).
Időpont: 2022. szeptember 26-án 13 órától 14.30 óráig.

Helyszín: Körmend, Fő tér.
Időpont: 2022. szeptember 27-én 9 órától 11 óráig.

Helyszín: Centrum Zoo Áruház (Szombathely, Körmendi út 89. sz.).
Időpont: 2022. szeptember 27-én 13 órától 14.30 óráig.

Helyszín: Fressnapf Áruház (Szombathely, Szent Gellért u. 66. sz.).
Időpont: 2022. szeptember 29-én 9.30 órától 11.00 óráig.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.