Zete és Keve ismét akcióban

2023. 05. 24., sze - 11:06
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a „Kapaszkodó” elnevezésű program májusi foglalkozásainak középpontjában az állatvédelem áll. 2023. május 18-án a szolnoki, 2023. május 23-án pedig a kisújszállási gyermekvédelmi intézmények lakói találkozhattak a terápiás kutyákkal.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal, Agrárügyi Főosztály közreműködésével, a kecskeméti székhelyű „Kutyával Egy Mosolyért Alapítványhoz” tartozó segítő kutyák érkeztek a gyerekekhez gazdájukkal, Sáriné Papp Erzsébet terápiás kutya felvezetővel, kutya terapeutával. Zete, a 8 éves labrador retriver terápiás és személyiségsegítő, és Keve, a 2 éves középuszkár terápiás tanuló kutya segítségével, a gyerekek ismét játékos formában ismerkedhettek meg az állattartás szabályaival, miközben a segítő kutyák munkájába is bepillantást nyerhettek.

A Kapaszkodó program célja továbbra is a hasznos szabadidő eltöltés megszervezése, a bűncselekmények megelőzésére felvilágosító, interaktív foglalkozások megtartása a megyei gyermekotthonokban neveltek részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanukat keres a rendőrség

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy hivatalos személy elleni erőszak, és közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott eljárás ügyében.

 

Több, mint diákcsíny!

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.

 

Lezárult a nyomozás

Egy 19 éves lány halt meg tavaly áprilisban, miután az autó, amiben utazott, busznak csapódott Csepelen. Az autó vezetője akkor is eltiltás hatálya alatt állt.

 

Késsel fenyegette volt párját

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.