A gyermekekért

2023. 05. 15., h - 10:40
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Szakmai napot tartottak a bántalmazott gyerekek meghallgatásának finomítása érdekében.

Az együttműködés jegyében szervezték az összejövetelt, amelyen az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Pest Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálata, a Pest Vármegyei Meghallgató és Terápiás Központ, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya képviseltette magát, de meghívtak olyan rendőröket, akik a bántalmazott gyermekek meghallgatásával testközelből találkozhatnak munkájuk során.

Az előadók szakterületükre vonatkozóan ecsetelték, hogyan, milyen módszerekkel, eszközökkel lehet a bántalmazást átélt apróságok számára a lehető legelviselhetőbbé tenni meghallgatásukat, kikérdezésüket, hogy a történtek elmesélésével az újra traumatizálás a lehető legcsekélyebb legyen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

 

Rendőrök a villamosokon és a buszokon

A budapesti rendőrök több embert elfogtak, hármat előállítottak, miközben a BRFK és a BKK együttműködésének keretében ellenőrizték a 4-es, 6-os, az 1-es villamosokat és a 151-es autóbuszokat.