Családoknak tartottak baleset- és bűnmegelőzési előadásokat

2020. 07. 01., sze - 16:02
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Békéscsabán, egy egyesület rendezvényén tartottak interaktív előadást családoknak a baleset- és a bűnmegelőzés területén dolgozó rendőrök.

Békéscsabán, 2020. június 27-én az egyik egyesület tartott rendezvényt, amelyre meghívták a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset- és bűnmegelőzési szakembereit is. Az eseményen interaktív előadás keretében vagyonvédelem, áldozatvédelem és a biztonságos közlekedés témakörben tartottak foglalkozást a rendezvényre ellátogató családok részére a rendőrség munkatársai.

A rendőrök játékos formában igyekeztek hasznos és fontos ismereteket átadni, amelynek során átismételték a legfontosabb közlekedési szabályokat. Fontos, hogy a gyermekek kerékpárján legyenek rajta a kötelező felszerelések, amelyek a biztonságot szolgálják. Működjön megbízhatóan a kormány, a fék, legyen a kerékpáron megfelelő világítás és prizma. Hasznos, ha a gyermek kerékpározáskor fejvédő sisakot visel. Lényeges, hogy ha úttesten, kerékpárúton kerékpároznak, az út jobb szélén közlekedjenek. Az útkereszteződéseknél alaposan nézzenek körül, és inkább álljanak meg, hogy biztonságosan fel tudják mérni a közeledő járművek távolságát, sebességét. Az elsőbbségadásra, megállásra kötelező táblákat vegyék komolyan, mert ha figyelmetlenül hajtanak be a kereszteződésbe, akár súlyos baleset is történhet.

A közlekedés mellett fontos téma volt az értékeink védelme. A rendőrök hangsúlyozták, hogy még rövid időre se hagyják őrizetlenül a táskáikat, értéktárgyaikat! Mindig legyen valaki, aki vigyáz ezekre, és amikor egyik helyről a másikra indulnak, ellenőrizzék le, hogy mindenük megvan-e. Az áldozattá válás megelőzése kiemelt szerepet kap ezeken a foglalkozásokon, mely ismereteket többnyire különféle játékok, szókeresők, kódfejtők megoldása során adtak át a rendőrök.

A kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódóan hangsúlyt kapott a drogprevenció, ezen belül a büntetőjogi következmények és a segítő szervezetek munkája is. A fiataloknak és a szülőknek egyaránt lehetőségük volt az úgynevezett részeg szemüveg kipróbálására.

Minden érdeklődő gyermek, apró ajándékkal tért haza.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.