Előadás-sorozat rendőröknek

2019. 09. 27., p - 10:41
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A hozzátartozók közötti erőszak kezelésével kapcsolatos rendőri feladatok ellátását segítő képzések a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A hozzátartozók közötti erőszak kezelésében érintett, a rendőrkapitányságokon szolgálatot teljesítő rendőri állomány részére a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a 2019. szeptemberi és októberi hónapokban „érzékenyítő”, ismeretterjesztő képzéseket szerveztek. Az előadásokon a témakörben országos elismertséggel rendelkező vendég előadó is közreműködik.

Szeptemberben a Soproni és a Győri Rendőrkapitányságra látogatott el Kopf Katalin asszony, a Nyugat-dunántúli Regionális Kríziskezelő Ambulancia és a „Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány” vezetője.

Érdekfeszítő gyakorlati példákat felsorakoztató, interaktív előadásában a hozzátartozók közötti és a kapcsolati erőszak jellemzőit, a bántalmazó és bántalmazott magatartási sajátosságait, az áldozathibáztatás mellőzésének és a jelzőrendszeri feladatok végrehajtásának fontosságát ismertette. Részletesen bemutatta a bántalmazottak részére azonnali segítséget nyújtó intézmények szolgáltatásait, elérhetőségeit is. 

Sopron előadás

A képzések 2019. október hónapban folytatódnak a megye többi rendőrkapitányságán is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözték, elfogták

A Keszthelyen elfogott enyingi férfit garázdaság miatt keresték a hatóságok, most már a büntetés-végrehajtási intézetben van.

 

Szélesített portfólió

A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett neki. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.