Gyermekvédelmi szakemberek tanácskoztak

2019. 12. 06., p - 14:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Ifjúságvédelmi értekezletet tartottak a Balatonalmádi Rendőrkapitányságon.

A gyermekek védelmében részt vevő jelzőrendszeri tagokat hívták meg a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra 2019. december 4-re azzal a céllal, hogy a különböző szakterületek tevékenységét összehangolják.

Dr. Solt Ágnes szociológus, az Országos Kriminológia Intézet tudományos főmunkatársa tartott gondolatébresztő előadást kutatásáról, amelyben a 2015-ben jogerősen befejezett, a gyermekeket is veszélyeztető, hozzátartozók közötti kapcsolati rendszerben megtörtént események ügyeit vizsgálta. Tapasztalata alapján a környezet közömbössége is szerepet játszik abban, hogy a bántalmazások egy része sokáig nem jut a hatóságok, a jelzőrendszer tudomására.

A megjelentek hozzászólásukban a gyermekvédelem iránti elkötelezettségüknek adtak hangot, és egyöntetűen kifejezték, hogy munkájukat az együttműködésnek köszönhetően tudják hatékonyan végezni.

A tanácskozásnak különös aktualitást adott, hogy az elmúlt időszak a nők elleni erőszak megelőzésre felhívó kampány jegyében telt, magába foglalva a gyermekek jogainak és a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjait.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.