Nők elleni erőszakról szóló előadás Sopronban

2019. 03. 03., v - 13:15
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési program témája a bántalmazó kapcsolat volt.

A Soproni Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója a Soroptimist Club meghívására 2019. március 2-án az egész ország területéről érkező hölgyeknek tartott előadást a nők elleni erőszak témakörében. A tapasztalatok szerint Magyarországon az áldozatok sokszor nem tudják, hogy hova, kihez fordulhatnak segítségért. Magas a látencia az ilyen jellegű bűncselekményeknél, kevesen jutnak el a feljelentés megtételéig. Az előadáson a rendőrség feladatairól is szó volt a hozzátartozók közötti erőszak esetén, valamint arról, hogy mit lehet tenni azért, hogy elkerüljük az áldozattá válást.

A program egyik legfontosabb üzenete, hogy ne legyünk közömbösek a környezetünkben élőkkel szemben, szükség esetén saját érdekükben merjünk, tudjunk segítséget kérni a rendőrségtől vagy egyéb segélyszervezettől.

1

Ajánlások:

  • Ne engedj az erőszaknak! Hívj rendőrt, tegyél feljelentést!
  • Kérj ideiglenes megelőző távoltartást a bántalmazóval szemben!
  • Hidd el, hogy van segítség, léteznek menedékházak, rejtett otthonok!
  • Haladéktalanul tegyünk jelzést a Gyermekjóléti Szolgálatnál, ha tudomást szerzünk hozzátartozók közötti bántalmazásról!
  • Krízishelyzetben az Országos Kríziskezelő és Információs telefonszolgálat ingyenes száma: 06-80-20-55-20.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: a nagy rendszámtrükk

Az Edelényi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki tehergépkocsiján lecserélte román rendszámát magyarra, azért hogy hatósági áras üzemanyaghoz jusson.

 

Pénzért igazolt

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint COVID 19 igazolást állított ki egy férfinak, úgy hogy nem is fertőződött meg a vírussal.

 

Négy eltiltás 2025-ig

A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, a jánoshalmi rendőrök elfogták a 2025-ig eltiltottat.

 

1+18

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves román sofőr ellen, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.